Főoldal

Sun Myung Moon tiszteletes:

Élete és munkássága

Állam- és kormányfők mondták róla:

Abdurrahman Wahid
Indonézia elnöke, 1999-2001

Eljövünk ide, hogy üdvözöljük Moon tiszteletest és meghallgassuk a beszédét. Ez igazából egy egyszerű terv, egy egyszerű tennivaló. De az egyszerűség nem jelenti azt, hogy az eredmény is egyszerű. Mivel Moon Tiszteletes beszédében és személyében egy teljes, hosszú életet, nagyon-nagyon sok küzdelmet találunk a Béke békés módon való létrehozásáért.

A vallás nem engedi meg az erőszak használatát. Az iszlám törvény szerint, csak ha elrabolnak otthonról, akkor van lehetőséged a fizikai védekezésre. A keresztényeket arra intik, hogy fordítsák oda arcuk bal felét is, ha a jobbat megütötték. Minden vallás a Békére ösztönöz. Ebből azt gondolhatnánk hogy a vallásos békeküzdelem egyszerű, de nem az. A probléma valódi oka az, hogy az emberek helytelenül a vallást használják fel a győzelemre és a diadalra való törekvés érdekében. Ez a szomorú tény aztán konfliktusokhoz vezet az emberek között, akik eltérő módon hisznek.

Ebből az okból kifolyólag, Moon tiszteletes a vallások közötti békére szólít fel, ami nagy különbség és kiválóság. Valóban szerencsések vagyunk, hogy lehetőségünk van hallani őt, és megfigyelhetjük élethosszig tartó küzdelmét a valláson keresztüli világbékéért. Láthatjuk, hogyan éli meg oly teljesen a békét az életében. Elmondhatatlan üldöztetést állt ki. Tudom. Ez mindnyájunkat az adósaivá tesz. Ha folytatni tudja, mi leszünk a haszonélvezők. Ez az, amiért menedéket adok a egy belső reménynek, hogy ez a látogatás azt a békét hozza el, amely szerint ő él, és amit az életén keresztül és beszédeiben ad át.

Nagendra Prasad Rijal 
Nepál miniszerelnöke, 1973-1975, 1986

Fáradhatatlanul kell dolgoznunk az élni és élni hagyni elvével, hogy megvalósítsuk ezt a remélt célt. Ebben a tekintetben Moon tiszteletes a legelső filozófus és vezető. Boldog vagyok, hogy támogathatom az erőfeszítéseit egy ilyenfajta nemzetközi törekvésben.

Hussein Aideed
Szomália miniszterelnök-helyettese

Többé már nem lőszerrel és fegyverekkel keressük a békét, köszönhetően Moon Atya és Moon Anya békefilozófiájának.

José De Venecia, Jr.
A Fülöp-szigetek Képviselőházának alelnöke

Moon tiszteletes a párbeszéd és a béketeremtés úttörője.

Edward Shevardnadze
Grúzia elnöke, 2001–2004

A Dr. Moon által előirányzott békeeszmény, a világbékéért folytatott erőfeszítések politikán túlmutató átalakítását foglalja magába, hogy egy globális, kultúrák közötti és vallásközi mozgalommá váljunk.

Lu Hsiu-Lien
A Kínai Köztársaság alelnöke

Különféle szervezeteket alapított, hogy segítse a világbéke előmozdítását a különböző fajok, területek és vallások közötti párbeszéd és együttműködés esélyéről gondoskodva. A hívása teljes körű, a korlátok ledöntését segítő.

Sir Allan Kemakeza
A Salamon-szigetek miniszterelnöke, 2001-2006 

Egyetlen más embert nem ismerek a világon, aki következetesen ilyen sokat fektetett volna be az idejéből, energiájából és erőforrásaiból a világbéke iránti hatékony törekvésbe.

Hamilton Green
Guyana miniszterelnöke, 1985-1992

Az állhatatos és fáradhatatlan erőfeszítése, hogy földgolyó minden részéről és minden fajból és minden vallási meggyőződésből összehozza az embereket, önmagában egy óriási lépés a tartós béke győzelme felé.

Jose Osvaldo de Meira Penna
Brazília korábbi nagykövete

Úgy hiszem, Moon tiszteletest különösképpen dicsőítenünk kell a Koreai Köztársaság és az Észak-Korea közötti ellenségeskedés áthidalásáért végzett munkájáért.

Sir John Compton
St. Lucia miniszterelnöke

Sun Myung Moon tiszteletes felismerte, hogy csak a szereteten és a különbségeink nyilvánvaló megértésén keresztül, csak a jóakarat embereinek munkáján keresztül lehet béke a Földön.

Keun Min Wo
Che Ju Do tartomány kormányzója, Korea

Ami a legjelentősebb az eredményeiben az a család fontosságának, amely a koreai kultúra magja, felemelése az emberiség egyetemes értékévé. A család az emberi lények alapja. Különösképpen a koreai kultúrában található család az a vezető erő, amely 5000 év történelmét vezette el napjainkig. A család, amely szülőkből, férjből és feleségből és gyerekekből áll, egy szentély, ahol az igaz szeretet kivirágzik és egy boldogsággal és reménnyel feltöltendő hely.


Tanúságtételek Moon tiszteletes mellett  | Ismerje meg a békenagyköveteket  | Kapcsolat  |  Oldaltérkép


Copyright 2007 FFWPU Minden jog fenntartva.