Főoldal

Sun Myung Moon tiszteletes:

A munkássága

Rev. and Mrs. Moon

Művészetek: A Mennyországot a művészeteken keresztül lehet megtapasztalni

Művészek: a leginkább értékelt szakemberek az eszményi világban

Moon tiszteletes szerint a jövő eszményi világában az összes hivatás közül a művészeket fogják a legnagyobb becsben tartani. Ez azért van, mert először is a szív és a szeretet lényei vagyunk, és a művészek azok, akik a szívet ösztönzik, és a legközvetlenebbül fejezik ki a szeretetet és a szépséget a munkáikban.

Moon tiszteletes lelkes pártfogója a művészeteknek és a kultúrának, önmagukért is, és azért is, mert a művészet és a kultúra azok az egyetemes nyelvek, amelyek meg tudják érinteni az emberek szívét, és békét tudnak hozni a világba.

A balettről: Az ő szavaival:
„A balett valóban egy mennyei művészeti forma. A táncosok felfelé nyújtózkodnak a legvégső határig, hogy elérjék Istent a mennyben. A balett az egész testet eszközként használja, hogy kifejezze az embernek Isten felé való törekvését. Ebben az értelemben ez a művészeti szépség végső kifejeződése.”

Fontos eredmény: „A bulgáriai Várnában rendezett balettversenyen, amelyet sokan a balett olimpiájának tekintenek, megtörtént, ami még soha: A verseny 320 éves történelme során először, amerikai táncosok nyerték az aranyérmet mind a férfiak, mind a nők ifjúsági kategóriájában. És a meglepetés fokozására, a győztesek, a 15 éves Rasta Thomas és a 16 éves Michelle Wiles, nemcsak hogy mindketten a washingtoni térségből származnak, hanem még ugyanabban az iskolában, a Kirov Balettakadémián is tanulnak.”

A Universal Balett-társulat

Universal BalletAz 1984-ben alapított Universal Balett-társulatot Moon tiszteletes menye, Julia Moon prímabalerina vezeti. A művészeti vezető Oleg Vinogradov, a híres orosz Kirov Balett korábbi vezetője, aki alapos felkészítést ad a társulatnak a klasszikus orosz stílusban. A társulatnak több mint 1000 fellépése volt 15 ország 98 városában. A turnéi felhívták a figyelmet Ázsia növekvő teljesítményére a balettban. 1999-ben Julia Moon megkapta a Koreai Kulturális Művészet díjat (Korea Cultural Art Award) Dél-Korea elnökétől, Kim Dae Jungtól. 

The New York Times:

„Meghökkentő pontosság és figyelem a stílusbeli részletekre… még nemzetközileg rangos társulatokat is megszégyenít az együttes. Julia Moon Shim Chung apró szerepében egy hiteles sztár.” - Anna Kisselgoff

New York Post:
„A nemzetközi figyelmet érdemlő ázsiai balett-társulatok között, amelyek japán, kínai és hongkongi társulatokat is magukba foglalnak, a Universal Balett a legérdekesebbek, a legambiciózusabbak és a legkiválóbbak között van.”
- Clive Barnes
 
The Washington Post:
„Julia Moon egy lírai táncos fényes pályafutással és a bájos tekintéllyel ahhoz, hogy elhitesse az emberrel, hogy el tudja csitítani a haragos tengert, és rabul tudja ejteni mind a tengeri szörny, mind a király szívét, hogy újra látóvá tegye a vakot.”

Dance Magazine:
„[A Universal Balett,] amelynek jelentős sikert ért el idén nyáron egy Magyarországot, Olaszországot és Spanyolországot érintő európai turnén, főszereplőként tűnik fel a világ táncszínpadán.”

New York Post:
„A szöuli alapítású Universal Balett, amelyet nagyrészt dr. Sun Myung Moon finanszíroz, egyértelműen egy fontos nemzetközi erő ma…”

A Kirov Balettakadémia

KirovAz 1990-ben Washingtonban alapított Kirov Akadémia hamar az ország egyik vezető balettakadémiája lett. Egy előkelő nemzetközi iskola, amely a Vaganova balett stílusban képezi a törekvő fiatal táncosokat. Az Akadémia tanítványai gyakran nyernek első díjakat nemzetközi versenyeken, és az iskola elvégzése után a világ legjobb balett-társulataihoz szerződtetik őket táncolni.

The Washington Post: „A bulgáriai Várnában rendezett balettversenyen, amelyet sokan a balett olimpiájának tekintenek, megtörtént, ami még soha: A verseny 320 éves történelme során először, amerikai táncosok nyerték az aranyérmet mind a férfiak, mind a nők ifjúsági kategóriájában. És a meglepetés fokozására, a győztesek, a 15 éves Rasta Thomas és a 16 éves Michelle Wiles, nemcsak hogy mindketten a washingtoni térségből származnak, hanem még ugyanabban az iskolában, a Kirov Balettakadémián is tanulnak.”

Dance Magazine
:
„Minden táncos látványos volt, a jelmezek káprázatosak és színesek, és a sok nagy balett művet felölelő program. Gyönyörűség volt egy tánckedvelő számára.”

A Kis Angyalok

Little AngelsA Moon tiszteletes által 1962-ben alapított Kis Angyalok egy világhírű, nemzetközileg elismert gyermek folklórcsoport, amely ősi koreai táncokat mutat be pompás népviseletekben, és sok nyelven énekel. Mivel akkor alapították, amikor Korea még mindig kimerült és háború dúlta föld volt, a Kis Angyalok kezdettől fogva Dél-Korea követei voltak a világ felé, szíveket nyerve meg Korea számára, több mint 5000 élő bemutatót tartva 40 országban. Szerepeltek II. Erzsébet angol királynő és Dwight Eisenhower amerikai elnök előtt. 1988-ban a Kis Angyalok egy történelmi békeszerző utazást tettek Észak-Koreába, első dél-koreai kulturális csoportként, amelyet valaha meghívtak Phenjanba, ahol három fellépést adtak.

New York-i Szimfonikusok

New York City SymphonyAz 1926-ban alapított szimfonikus zenekar 1972-ben a Nemzetközi Kulturális Alap és Moon tiszteletes védnöksége alá került. Azóta művészetileg újjászületett a jelenlegi művészeti vezető, David Eaton irányítása alatt.

The New York Times:
„A New York-i Szimfonikusok és kiváló karmesterük, David Eaton becsülettel játszották a darabot… gondosan és átéléssel… dicséretes.”


New York Daily News:
„Adj hitelt ott, ahol jár… Sun Myung Moon tiszteletes Nemzetközi Kulturális Alapja segített a New York-i Szimfonikusoknak, hogy Amerika egyik legjobb zenekarává váljanak.”
„A New York-i Szimfonikusok óvatos előadásai… gyakorlatilag hibátlanok voltak, mint általában… lángoló zene, és ez alkalommal a leglángolóbban előadva.”Tanúságtételek Moon tiszteletes mellett  | Ismerje meg a békenagyköveteket  | Kapcsolat  |  Oldaltérkép


Copyright 2007 FFWPU Minden jog fenntartva.