Főoldal

Sun Myung Moon tiszteletes:

A munkássága

Media

A MÉDIA - A „TÁRSADALOM LELKIISMERETE” AZ IGAZSÁG ÉS BECSÜLET VÉDELMÉBEN


Moon tiszteletes a médiát a társadalom lelkiismeretének tekinti, ezért az hosszú távon is érdekli őt. Súlyos összegeket fektetett be az alternatív hírcsatornákba a világ nagyobb fővárosaiban, mint például Washingtonban, Szöulban, és Tokióban.

Saját szavaival:
„A médiának szabadnak kell lennie, és önmagát kell irányítania. Egy olyan médiának pedig, amely önmagát irányítja, erkölcsösnek kell lennie. Egy erkölcsös média arra használja a szabadságát, hogy az emberek Isten-adta jogait és méltóságát őrizze és erősítse meg. Egy erkölcsös médiának vezetnie kell a harcot a droghasználat, a pornográfia és a társadalom sok más pusztító bűne ellen. Így tehát, a médiának kell a társadalom lelkiismeretévé válnia.”

The Washington Times

Washington TimesWashington TimesAz újságot 1982-ben alapították. Amerika első számú újságjai között van. Mottója: „Első kézből az igazságot!” A The Washington Times, mint Washington második legnagyobb napilapja, az Amerikát fenyegető két nagy veszélyre válaszul jött létre. Az egyik a szovjet típusú kommunizmus, amely hatalmas tömegeket vonzott, és az 1980-as évek elején a befolyása csúcsán volt. A második az értékrendek összeütközése a világi média által irányított kultúra valamint az erkölcs és vallás égisze alatt összegyűlt hívő embereknek az egyre növekvő ellenállása között.

A médiaguruk azt jósolták, hogy a The Washington Times nem fog hat hónapnál tovább fennmaradni. Nem értették, hogy Moon tiszteletes vas-eltökéltségét Isten szeretete motiválja, hogy segítse Amerikát felülkerekedni ezen a két nagy veszélyen, amin az egész világ jövője is múlhatott.
www.washingtontimes.com

Két amerikai elnök tesz bizonyságot a The Washington Times értékeiről:

Ronald Reagan elnök:
„A The Washington Times-nál dolgozó barátaim! Az amerikai nép ismeri az igazságot, mert önök elmondták nekik! Ez nem mindig volt népszerű cselekedet, ám önök egy erőteljesen zengő hangot képviseltek. Akárcsak én, önök is az évszázad legnagyobb jelentőségű évtizedének az elején érkeztek Washingtonba. Mi együtt feltűrtük az ingujjunkat és nekiláttunk a munkának. Mi magunk, illetve maguk az emberek a történelem legnagyobb, békeidőben történt fejlődését indították be; csökkentették az adókat, miközben a termelés hatékonysága közel négy százalékot emelkedett évente. És igen, megnyertük a hidegháborút! Önök hűségesen megírták ezeknek a drámai eseményeknek a krónikáját, ugyanakkor egy új, optimista szemléletet sugalltak, amire, éreztem, hogy Amerikának szüksége van. És Amerika újra teljes dicsőségében ragyogott!”

George H.W. Bush elnök:

„Én egy olyan publikációként gondolok a The Washington Times-ra, amely egyensúlyt hozott el, amire Washingtonban manapság nagyon is szükség van már! Ez az újság megküzdött az olvasóinak a tiszteletéért. Ez a média-szervezet megtartotta az integritását egy olyan időben, amikor a hírvilágban sokan a szenzációhajhász irkafirkálással voltak elfoglalva.”

Más vezetők hozzáfűzései a The Washington Times-ról:
Orrin Hatch Szenátor:
„Egy újság, amely elkötelezi magát az igazság, méltányosság és a jó öreg amerikai józan ész mellett. Én megbízom a The Washington Times-ban, mert tudom, hogy a címlap-sztorik mögött igaz történetek vannak.”

Dr. Laura Schlessinger, rádiós műsorvezető:
„Még mindig azt mondom, Amerika újságjai közül nekik vannak a legkövetkezetesebben a legalaposabb kutatómunkával megírt, naprakész híreik. Mindenkinek, nap, mint nap oda kellene figyelnie arra, amit írnak. Rám nagy hatással vannak.”

William Kristol, a „The Weekly Standard” magazin főszerkesztője:
A The Washington Times egy olyan erő, amivel számolni kell az amerikai politikában és újságírásban.”


A Világ Média Szövetség (The World Media Association)

Az 1978-ban alapított Világ Média Szövetség nemzetközi fórumot ad a média szakembereinek és a közéletben nagynevű embereknek, hogy felderítsék a média felelősségét a mai, sebesen változó világban. A szövetség 1978 óta tizennégy világszintű média-konferenciát tartott olyan városokban, mint New York, Tokió, Szöul, Moszkva, és a kolumbiai Cartagena. A média legnagyobb elméinek százait hozza össze, akik 90 országból képviselik a szakma egy keresztmetszetét. Jelenleg a szövetség Washingtonban tart egy fórumsorozatot olyan témákról, mint „A média szerepe a bűn és az erkölcs előmozdításában.”
www.wmassociation.com

A Világ Média Szövetség tényfeltáró útjai

A Világ Média Szövetség tényfeltáró útjaira a világ legkényesebb területeire mennek el az újságírók, mint amilyen a Szovjetunió volt az 1980-as években, vagy Észak és Dél Korea, Japán, Kína, Közép Amerika, Dél Afrika, Angola, és Mozambik.

A Segye Ilbo,  Korea, Szöul

Segye IlboEgy másik alternatív média-eszköz Moon tiszteletes hazájában, Koreában a Segye Ilbo, amely a fővárosban, Szöulban működő napilap. Moon tiszteletes abban a mottóban mutatta meg az újsággal kapcsolatos jövőképét, amit az újságnak adott: „Szeresd Istent, szeresd az emberiséget, szeresd az országodat”

Korea elnöke dicséri az újságot:
Kim Dae Jung elnök az újságot 10. évfordulóján így méltatta: „Magas értékeket képvisel ez az évtizedes, hozzáértő újságírói erőfeszítés, és én azt remélem, hogy világszinten sikeres újság lesz, amint a neve is mutatja.”

Sekai Nippo, Tokió, Japán

Sekai nippoAz 1975-ben alapított Sekai Nippo a japán főváros napilapja, és a japán médiában alapvető hírforrás. Expozéi hatékonyak voltak a kommunizmus befolyásának a leleplezésében a hidegháború alatt, és nemrégiben a uralkodó sajtó korrupciójának a feltárásában is.

A Közel-Kelet Lapja, a The Middle East Times

Middle East TimesA „The Middle East Times” újságot 1983-ban, heti nyomtatott publikációként alapították, hogy elősegítse a békét, együttműködést és fejlődést a Közel Keleten. Jelenleg interneten érhető el.
www.metimes.com


Egyesült Nemzetközi Sajtó (United Press International - UPI)

UPIAz UPI a világ legrégibb magánkézben lévő hírszolgáltatója. 1907-ben alapította a legendás E.W. Scripps, hogy az egész világból érkezett híreket adjon. A világ legnagyobb hírügynöksége az Associated Press alternatívájaként az UPI mélyenszántó elemzéseket kínál mind a napi eseményekről, mind a szenzációs újdonságokról, valamint rövid összefoglalókat a hírműsorokról, nyomtatásból, elektronikus könyvtárakról, internet-oldalakról, és különféle más előfizethetőségekről. Az UPI a kapcsolat az újságírás jövőjéhez. Elkötelezett a világ eseményeiről szóló elfogulatlan, szabad és méltányos beszámolókhoz. http://www.upi.com

A Washington Times alapítvány (Washington Times Foundation)

Washington TimesA Washington Times alapítványt 1984-ben hozták létre. Nem profit-orientált szervezet, és eltökélt, hogy a legmagasabb eszményeket bátorítsa mind az erkölcsi értékek, mind a közéleti gondolkodás terén. Az alapítván kifejezetten a média és újságírás területén fejlesztett ki programokat, azért, hogy a család, a szabadság, és hit olyan értékeit erősítse meg, amelyek a modern korban csak egyre gyengültek. és zavarosak lettek.

Universal Peace TV (UPTV)

UPTVAz UPTV egy web-lap, amely az Egyetemes Béke Szövetség tevékenységeiről közvetít TV programot, és olyan témákról, amelyek a világ békéjének a megteremtésével kapcsolatosak; többek között interjúkat, és konferenciákról szóló bemutatókat.
www.uptv.org

Tanúságtételek Moon tiszteletes mellett  | Ismerje meg a békenagyköveteket  | Kapcsolat  |  Oldaltérkép


Copyright 2007 FFWPU Minden jog fenntartva.