Főoldal

Sun Myung Moon tiszteletes:

A munkássága

Sports

Sportok:
Ösztönzi az egészséget és a béketeremtést

Moon tiszteletes nagymértékben támogatja a sportot, mert - azonkívül, hogy köztudottan egészséges dolog sportolni - az a meglátása, hogy a nemzetek, osztályok, vallások és fajok közötti ellenségeskedés harcát inkább a sportpályán kéne megvívni és nem a harcmezőn. Továbbá úgy látja, hogy a sport-tevékenységek hatásosak lehetnek a fiatalság elérésében, akik természetszerűleg reagálnak az olyan izgalmas aktivitásokra, mint a küzdősportok és a sportversenyek.

Labdarúgás

A futball a világ legkedveltebb időtöltése, és az egyetlen sport, ami valóban egyetemesen népszerű. Így a foci az egy természetes kapcsolódási pont a kultúrák, vallások, fajok, etnikai csoportok és nemzetek között. Moon tiszteletes anyagi erőforrásokkal támogatja a labdarúgást, mert az a meglátása, hogy a sport - különösképpen a foci - hatékony egyesítő és béketeremtő erővel rendelkezik.

Focizz és Teremts Békét!

Focizz és teremts békét!A "Focizz és Teremts Békét!" 2004-ben lett megalapítva a WANGO (Non-profit Szervezetek Világszövetsége) különleges programjaként. Békét hirdet azáltal, hogy futball bajnokságokat szervez a konfliktus sújtotta területeken, együtt dolgozva a helyi sportszövetségekkel. Idáig 35 nemzetben - többek között Indiában, Izraelben, Gázában, Nepálban, a Fülöp-szigeteken, Angolában, Kambodzsában és Kongóban - került megrendezésre "Foci a Békéért" bajnokság. Azonkívül, hogy futball-versenyeket támogat, a "Focizz és Teremts Békét" az erkölcsös magatartás és a sportszerűség elveire tanít, amik a pályán kívüli mindennapi életben is alkalmazhatóak. Csapatmunka, önuralom, a személyek közötti ellentétek békés feloldása és kölcsönös tisztelet - ez csak néhány példa azon elvekből, amelyeket tanítanak mind a fiataloknak, mind pedig a hivatásos játékosoknak. (Részletesebben a következő hivatkozásra kattintva olvashat a szervezetről, angol nyelven: http://www.wango.org/news/news/psmp.htm)


Sun Moon Labdarúgó Szövetség: hivatásos csapatok Koreában és Brazíliában

Sun Moon Foci Annak érdekében, hogy támogassa a futballt, mint az egyetlen sportot, amely rendelkezik a világ egyesítésének lehetőségével, Moon tiszteletes hivatásos csapatokat alapított: az Il Hwa Labdarúgó Csapatot Seong Nam-ban, Koreában, és a Sorocaba Labdarúgó Csapatot Brazíliában.

2005-ben annak elismeréseként, amit Moon tiszteletes tett a koreai futball támogatásáért, a főtanácsosát, Chung Hwan Kwak tiszteletest megválasztották Korea legmagasabb szintű labdarúgó szövetségének, a Koreai Professzionális Futball Liga elnökévé.

Sun Moon Béke Kupa Bajnokságok

Béke KupaA 2002-ben alapított "Sun Moon Béke Kupa" egy nemzetközi futball-bajnokság, amely évente kerül megrendezésre Koreában a "Férfiak Béke Kupája" és a "Nők Béke Királynője Kupája" bajnokságokkal együtt. A "Sun Moon Béke Kupa" elősegíti a világbékét a futballmeccseken keresztül, ahogy áttöri az ideológiák és vallások közötti korlátokat. 2006-ban tartották meg az első "Béke Királynője Kupát", amelyen a világ különböző országaiból érkező hivatásos női focicsapatok vettek részt. Pelé - a "Labdarúgás királya", aki korábban Brazília Sportminisztere volt, és a FIFA által a "század labdarúgójának" lett nyilvánítva - is jelen volt, és támogatta az eseményt. A "Béke Kupa" azon vágyból született meg, hogy győzedelmeskedjen a nemzetek közötti ideológiai különbözőségek felett, és összekapcsolja a fajokat és vallásokat. A "Béke Kupa" egyesíteni kívánja a világ összes emberét a futball, mint a béke sportja nevében, és egy olyan sporteseményként szerepel, amelyet tisztességes játék és sportszerűség jellemez. A "Béke Kupa" célja, hogy hasznosítsa az energiát a labdarúgáson keresztül - ami a legnépszerűbb nemzetközi sport -, hogy hozzájáruljon az emberiség egységéhez, és hogy segítsen a világbéke megvalósításában.
www.peacecup.com/eng


Harcművészetek

HarcművészetekA harcművészetek eredetileg az ősi Ázsiában jöttek létre, hogy biztosítsák a társadalmi stabilitást és békét. Új életre keltvén a harcművészetek eredeti célját, Moon tiszteletes az egyik főtámogatója a harcművészeti programoknak és eseményeknek. A harcművészeteket különösképpen fontosnak tekinti a fiatalok elérésében. A harcművészet az egy egyedülállóan ösztönző, és izgalmas sport, ahol a fiatalok - akár bandatagok is - fejleszthetik a fizikai képességeiket és ugyanakkor olyan elveket tanulhatnak, amelyek fejlesztik a jellemüket és vezetői képességeiket.
Harcművészetek Szövetsége a Világbékéért

Martial artsHarcművészetekAz 1997-ben megalapított "Harcművészetek Szövetsége a Világbékéért" támogatja a harcművészeteket, amelyek utat nyitnak az egyén lelki egységéhez, és lehetőséget adnak a fiataloknak, hogy egészségesen hasznosítsák az energiájukat, és morális elveket tanuljanak; és elősegítik a világbékét a nemzetközi bajnokságokon keresztül. 70 ország küldöttei - többek között a fő harcművészeti iskolák nagymesterei és mesterei - vettek részt az 1997-es beiktatáson. A Szövetség egyedülálló abban, hogy bátorítja a fiatal tagokat, hogy tanuljanak és gyakoroljanak többféle harcművészetet, és támogatja azon harcművészeti programokat, amelyek egyesítik a különböző harcművészeti iskolák erős pontjait.


Sporthalászat

Egy út Istenhez és a Jósághoz

Moon tiszteletes lelkes halász. Az óceánon szerzett tapasztalatai során felfedezte, hogy az óceán az egyik legjobb hely az imához, meditációhoz, egészséges testedzéshez és szellemi ösztönzéshez.

Az Óceán Erőpróbája

Az Óceán Erőpróbája"Az Óceán Erőpróbája" az egy 1980-ban kezdődött óceánjáró edzésprogram a fiatalok, diákok és vallási vezetők számára. "Az Óceán Erőpróbája" több országban is hatékonyan működik: Amerikai Egyesült Államok, Korea, Japán, Ausztrália, Uruguay és Panama. A halászat az óceánon építi a jellemet, ahogy fiatalok és idősek felbecsülhetetlen értékű tanításban részesülnek csapatmunkából, eltökéltségből, kitartásból és felelősségtudatból.Egyebek

Nemzetközi Béke Sportfesztivál (International Peace Sports Festival - IPSF)

Ez egy évente megrendezésre kerülő globális vallásközi és kúltúrák közti atlétikai esemény. A világ mindent tájáról érkeznek fiatal sportolók a Fesztiválra, hogy az együttműködés szellemiségében a vallásuk, kultúrájuk és nemzetük képviselőiként versenyezzenek egymással. A Fesztivál során az atlétáknak lehetőségük van arra is, hogy kulturális programokon, oktatási szemináriumokon és szolgálati projekteken vegyenek részt. Ezek a tevékenységek hozzájárulnak a barátság és az együttműködés szellemiségéhez.

Moon Tiszteletes és Pelé
Pelé meglátogatta Moon tiszteletest Koreában
Pelé, a brazil kormány korábbi sportminisztere elismerte, hogy "A Fesztivál oly módon ajánlja a sportokat, hogy azok elősegítik a barátságot és a békét. Ez egy remek alkalom minden kultúra fiatal sportolói számára, hogy közreműködjenek egy békés szellemiség felépítésében" A Vallásközi Béke Sportfesztivál arra ösztönzi a sportolókat, hogy alkalmazzák és befektessék az adottságaikat, hogy túljussanak a sportokban szerezhető érdemekért való versengésen, páratlan lehetőséget teremtve arra, hogy támogatást nyújtsanak egy globális megértés létrejöveteléhez.
www.ipsfestival.org

Ugrás a lap tetejére

Tanúságtételek Moon tiszteletes mellett  | Ismerje meg a békenagyköveteket  | Kapcsolat  |  Oldaltérkép


Copyright 2007 FFWPU Minden jog fenntartva.