Főoldal

Sun Myung Moon tiszteletes:

A munkássága

The Bering Strait Tunnel Project

A Bering-szoros alagút projekt

Moon tiszteletes szavai: „Ez az alagút segíthet abban, hogy a világot egyetlen közösséggé tegyük végre... Gondoljanak bele, mennyi pénzt pocsékol a világ háborúkra! Eljött az idő a nemzetek számára, hogy együtt dolgozzanak, összeadják anyagi javaikat és, ahogy Ézsaiás próféta tanította, kardjainkat ekevasakká és fametsző késekké változtassuk.”
Sun Myung Moon tiszteletes

Bering Strait ProjectA Bering-szoros alagút projekt Moon tiszteletes egyik fő, új kezdeményezése. Felhívást intéz a világ emberei számára, hogy megértsék a fajok, kultúrák, vallások és nemzetiségek korlátait áthidaló drámai változás ‘történelmi lehetőségét’. Nemcsak beszél a vallási vagy kulturális különbségekről. Élete során kialakult benne egy vízió egy nemzetközi, földi szállítási hálózatnak, ami összeköti világot, az afrikai Jóreménység-fokától kezdve a chilei Santiagóig, Tokiótól Londonig, egyetlen közösséggé téve a világot.

Egy korai tanítvány emlékszik, hogy Moon tiszteletes, menekültként, a háború tépázta koreai Puszanban, 1950 tavaszán, figyelte a katonai és kereskedelmi hajók áradatát, és az jósolta, hogy egy nap alagút köti majd össze Korea és Japán régtől fogva ellenséges nemzeteit.

1981-ben, egy A Nobel-díjas és más tudósoknak tartott konferencián, Moon tiszteletes indítványozta egy kelet-ázsiai autópálya létrejöttét Kínából kiindulva, végig a Koreai-félsziget mentén, egy vízalatti alagúton keresztül a Japán Kyushu szigetig és Észak felé a Hokkaido szigetig.

Mostanában világszerte egy még ambiciózusabb projekt támogatásáról beszél: a "Világ Béke Királya Alagút", egy 85 kilométer hosszú, 200 milliárd dolláros kapcsolódás megépítése, hogy összekösse a Keletet és a Nyugatot, az Amerikai kontinenst az Ázsiai földrésszel. "Ez az alagút segíthet abban, hogy a világot egyetlen közösséggé tegyük végre, " - mondja.

Szabad kereskedelem történne egy ilyenfajta nemzetközi kapcsolódással, és a gazdasági és kulturális cserélődés segítene előmozdítani egy közös közösséget. Habár az időjárási feltételek elsősorban a vasúti tehervonalnak kedveznek, Moon tiszteletes azt mondja, lelki szemei előtt egy "Béke Alagút" - ként látja a projektet, amely a személyszállítási lehetőségeket, a turizmus fellendülését, sőt, még az útvonal mentén élő népek közti "csereházasságok" létrejöttét fogja tartalmazni.

"Egyesek kételkedhetnek egy ilyenfajta projekt beteljesíthetőségében," - mondja Moon Tiszteletes. "De ahol az akarat van, ott mindig van mód - különösen, ha az Isten akarata. A XXI. századi lehetővé teszi egy alagút megépítését a Bering-szoros alatt."

Az alagút megépítésének 200 milliárd dolláros és a 400 milliárd dollárt is elérő vasútvonalak megépítésének költségeit illetően Moon tiszteletes a legteljesebb mértékben biztos abban, hogy a források létre fognak jönni. "Gondoljanak bele, mennyi pénzt tékozol el a világ háborúkra, " - mondja - "eljött az idő a nemzetek számára, hogy együtt dolgozzanak és összeadják erőforrásaikat, és ahogy Ézsaiás próféta tanította, kardjainkat ekevasakká és fametsző késekké változtassuk." Vagy, hogy pontosak legyünk, ásógépekre és vasúti vágányokra... A Bering-szoros alagút egy történelmi lehetőség a fajok, kultúrák, vallások és nemzetek közötti korlátok drámai áthidalására.


Tanúságtételek Moon tiszteletes mellett  | Ismerje meg a békenagyköveteket  | Kapcsolat  |  Oldaltérkép


Copyright 2007 FFWPU Minden jog fenntartva.