Főoldal

Sun Myung Moon tiszteletes:

A munkássága

Rev. Moon’s Works Education

Az oktatás egy új víziója: Moon tiszteletes által alapított fontos oktatási intézmények és projektek



Sun Moon Egyetem, Korea

Sun Myung Egyetem
Az 1989-ben alapított Sun Moon Egyetem egy 38 szakból és 6 posztgraduális karból álló akkreditált egyetem több mint 450 munkatárssal és 8000 hallgatóval. 450 holdnyi területen terül el Chonanban és Asanban, egy órányi vonatútra Szöultól. A Moon tiszteletes által adott egyetemi mottó: „Szeresd Istent, szeresd az emberiséget és szeresd az országodat.”

https://lily.sunmoon.ac.kr/MainDefault.aspx

Bridgeport Egyetem (UB), Bridgeport, Connecticut állam, USA

Bridgeport Egyetem
UBAz 1927-ben a New York Citytől mindössze egy órányira lévő Long Island Soundon alapított UB egy magán, felekezeten kívüli, doktori képzést nyújtó intézmény, változatos alap- és posztgraduális képzést kínálva. 1992-ben elfogadtak egy társulási szerződést a Professzorok Világbéke Akadémiájával. Az egyetemnek közel 4100 főből álló hallgatósága van 90 országból. A US News and World Report(Amerikai Hírek és Tudósítás a Világról) a legnagyobb arányú külföldi diáksággal rendelkezőnek ismerte el az egyetemet az összes amerikai főiskola és egyetem között. Az egyetem Nemzetközi Kollégiuma nemzetközi szolgálatban teljesített hivatásra készíti fel a diákjait a világvallások, küzdősportok tanulmányozása, tömegkommunikáció és nemzetközi politikai gazdaság és diplomácia témájú programjai által. A UB doktori programokat kínál természetgyógyászatból (D. N.) és csontkovácsolásból (D. C.), valamint egyetemi szintű képzést (Masters degree) táplálkozástudományból, fogászatból és akupunktúrából, irányzat alkotó központtá téve az egyetemet a kiegészítő orvoslás területén. Orvosi központja több mint 15 000 beteget kezel évente. Posztgraduális programjai tartalmazzák a műszaki tudományokat, a számítástechnikát, a tervezést (design), az oktatást és az üzletet. Az egyetem tervezési programjának hallgatói rendszeresen fődíjakat nyernek országos versenyeken. UB hallgatók dolgoznak nemzetközi szervezeteknél, az állami és szövetségi kormányzatnál és Fortune 500 vállalatoknál. Az egyetem frissen végzett hallgatói további tanulmányokat folytatnak a Harvard, a Yale, a London, a Columbia és a Johns Hopkins Egyetemen.www.bridgeport.edu

Egyesítő Teológiai Szeminárium, New York, USA

UTS
UTSAz 1975-ben alapított Egyesítő Teológiai Szeminárium egy teljesen akkreditált egyetem vallásoktatásból és hittudományból kínálva magasabb fokozatokat. A szeminárium New York Citytől 90 mérföldre északra terül el, egy 250 holdas festői szépségű földterületen, a Hudson folyóra nézve, és van egy részlege Manhattanben. A szeminárium történelmének és víziójának egy központi eleme a vallásközi és ökumenikus párbeszéd. A UTS ökumenikus szemináriumként lett alapítva abban az értelemben, hogy a kari hallgatók vallási felekezetek széles skálájához tartoznak. Ahelyett, hogy pusztán az egyesítő teológiára koncentrálnának, a hallgatók tanulnak filozófiát, pszichológiát, világvallásokat és hitszónoklattant, valamint a zsidóság, a kereszténység és más vallások történetét, teológiáját és szent iratait. A UTS ajánl egy hároméves hittudományi és egy kétéves vallásoktatói mesterprogramot. Harvey Cox, Richard Rubenstein, Herbert Richardson, Richard Quebedeaux, M. Darroll Bryant, Ninian Smart és Frederick Sontag néhány azok közül a jól ismert teológusok és filozófusok közül, akik órákat adtak vagy beszédet tartottak a UTS szemináriumain és vallásközi fórumain.
www.uts.edu

Az Egyesítő Gondolat Intézete

Az 1972-ben alapított Egyesítő Gondolat Intézete egy termékenyítő ideológiai kutatóközpont, amely az új béke kultúrája filozófiai és elméleti alapjainak a kutatásával foglalkozik. A dr. Sang Hun Lee által kifejlesztett Egyesítő gondolat Moon tiszteletes nem teológiai természetű tanításain alapul, és arra használja az ismereteket, hogy áttörő kutatásokat végezzen minden fő filozófiai és ideológiai hagyományban. Az intézet alapvető és fontos műveket adott ki, mint például Az egyesítő gondolat lényege és A kommunizmus vége. A kommunizmus vége volt az egyik legfontosabb szellemi munka, amely előidézte a kommunizmus békés lebontását. Az intézet nagyon érdekes nemzetközi szimpóziumokat és előadás-sorozatokat tart, hogy egységet és termékeny vitákat hozzon a filozófia és az ideológia világába.

Az ő szavaival:
„Az egyesítő gondolat egy új szemléletet mutat be az életről, a világról, a világegyetemről és Istennek a történelemben megnyilvánuló munkájáról. Ugyanakkor ez egy integrációs alapelv is, amely egységbe tudja hozni a vallásos tanokat és filozófiákat, miközben azok megőrzik egyedi jellegzetességeiket.”

Cheonshim Teológiai Továbbképző (CGST), Cheong Pyeong, Korea

A 2004-ben alapított CGST a világ minden kontinenséről származó változatos hallgatói testülettel, látványos fekvéssel és modern adottságokkal büszkélkedik Cheong Pyeong hegyvidéki táján. A szeminárium mesteri és doktori fokozatokat kínál teológiából, egyházigazgatásból és -vezetésből.
www.cheongshim.ac.kr

Koreai Nyelvi Intézet, Korea

Az 1988-ban alapított, és most a Sun Moon Egyetem területén található Koreai Nyelvi Intézet 82 országból több mint 1600 diáknak kínál tanfolyamokat koreai nyelvből és kultúrából. Sok hallgató sikeresen tanul tovább koreai egyetemeken.

Sun Hwa Művészeti Iskola és Sun Hwa Középiskola, Korea (Kis Angyalok Iskolája)

Sunhwa Művészeti Iskola
A Sunhwa Művészeti Középiskola területe (fent),
a Kis Angyalok Előadó Művészeti Központja szomszédságában
Ezek Korea első művészeti iskolái, amelyek 1974-ben, illetve 1979-ben lettek alapítva, és néha „Korea drágaköveinek” nevezik őket. Korea legelőkelőbb és legkövetelőbb iskolái közé tartoznak, ahová csak felvételivel lehet bejutni. A diákok szakosodnak egy művészeti ágra a festészettől és a szobrászattól a hangszerekig, a klasszikus balettig és a hagyományos koreai néptáncig. Az iskola komplexuma magába foglalja a Kis Angyalok Előadó Művészeti Központját, a világhírű Kis Angyalok tánccsoportjának az otthonát, amelyet Moon tiszteletes alapított 1962-ben, hogy jóindulatot szerezzen Dél-Koreának a hidegháború tetőpontján.

Kyungbok Általános Iskola, Szöul, Korea

Tehetséges gyerekek iskolája, akiknek 90 %-a Korea legtekintélyesebb középiskoláiba megy tovább.

Sunjung Lányiskola, Sunjung Középiskola és Sunjung Lány Szakközépiskola, Korea


Sunjung iskolák
A Sunjung iskolák területe télen
A Sunjung iskolák nagyra becsült magániskolák, amelyeknek a végzős diákjai tekintélyes egyetemekre mennek tovább.






Bridgeport Nemzetközi Akadémia, Bridgeport, Connecticut állam

Alapelvi Akadémia, San Leandro, California állam

Új Remény Akadémia, Landover Hills, Maryland állam

Akkreditált közép- és általános iskolák az Egyesült Államokban

A Kirov Balettakadémia

Az 1990-ben Washingtonban alapított Kirov Akadémia hamar az ország egyik vezető balettakadémiája lett. Egy előkelő nemzetközi iskola, amely Vaganova-stílusban képezi a tehetséges fiatal táncosokat. Az Akadémia tanítványai gyakran nyernek első díjakat nemzetközi versenyeken, és az iskola elvégzése után a világ legjobb balett-társulataihoz szerződtetik őket táncolni.

Dance Magazine:

„Minden táncos látványos volt, a jelmezek káprázatosak és színesek, és a sok nagy balettot felölelő program gyönyörűség volt egy tánckedvelő számára.”
www.kirovacademydc.org

Nemzetközi Oktatási Alap (IEF)

IEF
(balra) Tony Devine, a Nemzetközi Oktatási Alap alelnöke előadás közben a
Női Munkavállalók Szakszervezetének Házasság és család című konferenciáján, Zhengzhou, 1988. május 16–17.
(középen) Szeminárium egészségügyi dolgozóknak: „A ma fiatalságának nevelése a holnapért”,
a Dali Egészségügyi Főiskolán, Dali City, Yunnan tartomány, 1998. március 7–9.
(jobbra) 1000 sanghaji középiskolás ifjúsági tisztasági fogadalma, 1999. október 17.
IEFAz 1990-ben alapított IEF a karakter és az értéknevelés oktatására fejleszt ki tananyagokat és programokat. A volt Szovjetunió országaiban kezdte, de ma már világszerte aktív, és nagy tetszéssel üdvözölt karakterfejlesztési, házassági és családi nevelési és drogmegelőzési programot biztosít a fiatalok számára. Az alapítvány több mint 100 konferenciát és szemináriumot vezetett Kínában, beleértve az Oktatási Minisztérium tankönyvíróknak szóló képzését. Programjai azonosítják a minden kultúrában tisztelt egyetemes értékeket, amelyek magukba foglalják a szellemi és anyagi, a hagyományos és a kortárs, valamint a keleti és a nyugati értékek legjobbjait.
www.internationalcharacter.org



Tanúságtételek Moon tiszteletes mellett  | Ismerje meg a békenagyköveteket  | Kapcsolat  |  Oldaltérkép


Copyright 2007 FFWPU Minden jog fenntartva.