Főoldal

Sun Myung Moon tiszteletes:

A munkássága

Humanitárius segítség: szolgálatban a vezetőség

Maga is koreai háborús menekültként Moon tiszteletes személyesen érti a humanitárius segítség jelentőségét a háború, katasztrófák és szegénység helyzeteiben. A másokért élni vízióját követve, számos világszintű humanitárius szervezetet alapított. Ezeknek a segélyszervezeteknek egy egyedi jellegzetessége a személyre szóló szolgálat programjai: olyan szolgálati szakmai gyakorlatok és önkéntes programok, amelyek emberek ezreinek biztosítanak lehetőséget, hogy személyesen menjenek és szolgáljanak a szükségben lévő helyeken.

Az ő szavaival: „Még egy mások által viselt rend ruha is örömteli ajándék azoknak, akiknek szükségük van rá. Az igaz szeretet apró tettei összegyűjtve az igaz szeretet virágaitól ragyogó kertet teremtenek, amely meggyógyítja a társadalmak betegségeit.”

Nemzetközi Segítség és Barátság Egyesület (IRFF):

Az 1975-ben alapított IRFF humanitárius segítséget biztosít étel, egészségügyi ellátás és ruházat formájában katasztrófák, betegség és háború idején. Az IRFF emberek millióinak hozott reményt és segítséget átlépve mindenféle nemzeti, faji és vallási határokon. Hosszú távú fejlesztési projektjei vannak az egészségügy, az élelmezés, a műveltség és a szakmai és mezőgazdasági oktatás területén.

Az IRFF dolgozott együtt az UNICEF-fel, az UNESCO-val, a Caritasszal, a Nemzetközi Vöröskereszttel, a Keresztény Katasztrófa Segélyezéssel (Christian Disaster Relief) és az ENSZ menekültügyi főbiztosával. 1995-ben a Keresztény Katasztrófa Segélyezés kitüntette az IIFWP-t az Öt Éves Szolgálat Díjjal, 1996-ban pedig jelölték a rangos Conrad Hilton Humanitárius Díjra.


Vallásközi szolgálatok
Világbéke a vallások közötti párbeszéd és cselekvés által:

A XX. század utolsó évtizedében a világ harminchat erőszakos konfliktusából harminckettő a vallási ellenségeskedésben gyökerezett. Azonban Moon tiszteletes, távol attól, hogy a vallásokat tekintse a problémának, egy olyan világ képét idézi, ahol a vallásos emberek aktívak, egységben vannak, és ők a leghatékonyabb csoport arra, hogy véget vessenek a konfliktusnak, a szegénységnek és a társadalmi problémáknak.

Az ő szavaival: „Mint a hit embereinek, észben kell tartanunk, hogy a vallás nem egyszerűen dogma és hit kérdése. A hitet a szeretet és a szolgálat valóságos tettein keresztül kell kinyilvánítani. Amikor a szeretetet a szükségben lévők felemelését célzó szolgálat tettein át gyakorolják, a vallás szellemiségét jobban meg tudja érteni egy olyan világ, amely rendkívül szkeptikussá vált.” Sun Myung Moon tiszteletes.


Fiatalok Vallásos Szolgálata ( RYS):

RYSAz 1986-ban a posztmodern kiábrándulásra adott válaszként alapított RYS a vallásközi harmónia és a közszolgálat kettős eszményét támogatja. Az RYS egy egyedülálló szolgáló szervezet, ahol különböző hitek ifjúsági vezetői fej fej mellett dolgoznak együtt, hogy szolgáljanak egy szükségben lévő közösséget. Az RYS több mint 100 ilyen ifjúsági képzőprogramot szponzorált több mint 40 országban. A résztvevők túllépnek a vallási különbségeken, mivel miközben olyan tevékenységekben dolgoznak együtt, mint például egy iskolaépítés egy szegény területen, megtanulják értékelni egymás vallását is.


Nők Világbéke Szövetsége (WFWP):

WFWPA humanitárius segítség és a szolgálat projektek fontos összetevői az 1992-ben a nők értékének az előmozdítására alapított WFWP-nek.

A leghíresebb és legfontosabb szolgáló projekt 1993-ban kezdődött, amikor a WFWP egy 10 japán önkéntesből álló csapatot küldött három évre a világ több mint 60 legnagyobb szükséget szenvedő országába szolgálni. Az eredmény folyamatban lévő szolgáló projektek tucatjai volt azokban az országokban, a karrierépítő programtól az orvosi klinikákig. Azóta ezek a japán önkéntesek továbbra is szolgálják azokat az országokat időnkénti látogatásokkal és rendszeres adományokkal azoknak a projekteknek a számára, amelyeket a három éves ott tartózkodásuk alatt alapítottak.


Az Isshin Kórház orvosi csapata:

Az 1978-ban Japánban alapított Isshin Kórház orvosi csapatokat küld ázsiai, afrikai és latin-amerikai válságövezetekbe. A szolgálat az 1970-es években kezdődött Koreában és Okinavában leprásoknak nyújtott orvosi ellátással; aztán vietnami menekülttáborokba, Manila, a Közép-Afrikai Köztársaság és Brazília nyomornegyedeibe küldött csapatokkal.

Az orvosi csapat japán és koreai orvosokból és nővérekből áll. Az ilyen csapatok, amelyek régóta ellenséges nemzetek képviselőit hozzák össze, segítenek túllépni a nemzeti előítéleteken a nagyobb egység javát szolgálva, így testesítve meg Moon tiszteletes szolgáló projektekről alkotott vízióját, amely a segíts másokon, és gyógyítsd meg a nemzetiség, a faj és a vallás megosztottságát is.


Aewon Önkéntes Szolgálati Alapítvány (AVSF):

Az 1994-ben Koreában alapított AVSF elsősorban Koreában működik az időseknek, a nélkülöző gyerekeknek, az árvaházaknak és a fogyatékosoknak szóló programokkal. Aktív tagja az Önkéntes Szervezetek Koreai Tanácsának. A természeti katasztrófák, járványok, szegénység és háború idején vészhelyzetbeli szükségletek kielégítésére Moon tiszteletes által alapított nemzetközi szolgáló projektek emberek millióinak nyújtottak reményt és segítséget, nemzeti, faji és vallási határokon túl.Tanúságtételek Moon tiszteletes mellett  | Ismerje meg a békenagyköveteket  | Kapcsolat  |  Oldaltérkép


Copyright 2007 FFWPU Minden jog fenntartva.