Főoldal

Sun Myung Moon tiszteletes:

A munkássága

Rev. Moon's work for women

NőK


A nők központi szerepe a világbékében

Mrs. Hak Ja Han Moon, Co-founder WFWP
Hak Ja Han Moon asszony, a Nők Világbéke Szövetsége (WFWP) társalapítója
Moon tiszteletes olyan vezetőként szólal fel Keleten, ahol a nők a hagyomány szerint nem vállalhatnak vezető tisztségeket, de ő hisz a női vezetésben. Gyakran megjegyzi, hogy az eszményi nemzet kongresszusának vagy parlamentjének 50 %-ban férfiakból és 50 %-ban nőkből kell állnia. Üdvözli a nőiesedés irányzatát az államfők között, és azt jósolja, hogy ez az irányzat csak növekedni fog. Az Egyesítő Mozgalmon belül, csaknem minden területen emelkedtek fel női vezetők.

Az Egyesítős szervezetek női vezetőinek középpontjában Hak Ja Han, Moon asszony, Moon tiszteletes felesége áll. A világ legmagasabb rangú női vezetőinek sorába emelkedett, és valószínűleg ő a legtöbbet utazó is. 1992 óta több, mint 100 nemzetbe látogatott el, városok százaiban tartott a konfliktusok békés megoldásáról, a család megerősítéséről és a másokért való életről szóló beszédeket. Beszédet mondott az Egyesült Államok kongresszusában, a Kínai Great Hallban és a Japán Dietben számos államfő fogadta, beleértve India, Uruguay, Nepál és a Dominikai Köztársaság elnökeit.


Nők Világbéke Szövetsége (WFWP)

WFWPWomen of PeaceAz 1992-ben, Hak Jan Han, Moon asszony vezetésével megalapított Nők Világbéke Szövetsége (Women's Federation for World Peace - WFWP) a világ 185 országában tevékenykedik. Ez egy non-profit szervezet, amely Általános Tanácsadói Státusszal bír az ENSZ Gazdasági és Társadalmi Tanácsában és erőteljes hanggal képviseli a nőket a nemzetközi fórumokon. A Nők Világbéke Szövetsége (WFWP) keresi a módot, hogy megerősítse a nőket döntő fontosságú szerepükben az erős, szerető családok kialakításában és egy egészséges társadalom vezetőiként.

A Nők Világbéke Szövetsége (WFWP) beiktatásának alkalmával, Hak Ja Han, Moon asszony, az Egyesült Nemzetek Szövetségében kezdve, 64 nemzetben tartott beszédet. 1995 szeptemberében Moon asszony, George W. Bush és felesége, Barbara társaságában, 50000 fős hallgatóság előtt mondott beszédet Tokióban, Japánban.
(további információk megtekintéséhez, kérjük látogasson el a: www.wfwp.us és a www.wfwp.org oldalakra.)


A Nők Világbéke Szövetsége (WFWP) Testvériség Szertartások a Világ Békéjéért

Korean Japanese, Korean Chinese Sisterhood

A Nők Világbéke Szövetségének (WFWP) egyik jelentős tevékenysége a nemzetközi, testvériség szertartása, összekapcsolva a különböző nemzetekből és fajból származó nőket, amelyek történelme konfliktusokkal terhelt. Ez a tevékenység 1993-ban indult útjára Koreában, amely évszázadokig állt ellenséges viszonyban Japánnal. Több, mint 160 000 japán nő látogatott el Koreába és lett koreai lánytestvérekkel -szimbolikusan- párosítva. Azóta, a női testvériség szertartások százait tartották meg európai, afrikai és latin-amerikai nők részvételével. 1998-ban, az Elnök Faji Kérdésekben Illetékes Bizottságát (President's Commission on Race) az egyik legígéretesebb amerikai gyakorlatnak ismerték el. Ezek a nők közötti Testvériség Szertartások megszilárdították a Békét, a nők feltétel nélküli szeretetének és megbocsátásának hatékony felhasználásán keresztül.


A Nők Világbéke Szövetsége (WFWP) Nemzetközi Társadalom Szolgálati Tevékenységei

A Nők Világbéke Szövetségében (WFWP) tevékenykedő nők számtalan, a nők, a gyerekek és a családok életének jobbá tételéért való projektekben vesznek részt, az oktatási fórumoktól kezdve, kórusokon, művészeti klubokon, telefonos tanácsadásokon, ösztöndíjak támogatásán, pornográfia ellenes tevékenységeken és erőszakos cselekmények megfigyelésén és kivizsgálásán keresztül az oktatás hiányának felszámolásáig. Például Japánban, a Nők Világbéke Szövetsége (WFWP) 3300 kerületben gyűjtött aláírásokat, hogy fejlessze a fiatalkorúak jogi védelmét; 450 helyi szintű gyűlés válaszindítványát adtak át a National Dietnek (a japán parlamentnek).


A Nők Világbéke Szövetsége (WFWP) Világszintű Segélyező Tevékenységek

A Nők Világbéke Szövetsége (WFWP) alszervezetei világszerte folytatnak gyűjtést a fejlődő országokban élők szükségleteinek a kielégítésére. Az árváknak, iskoláknak ösztöndíjakat ajánlanak fel, a hátrányos helyzetű gyermekeket ruhákkal látják el és adott területeken ivóvizet osztanak.


Tanúságtételek Moon tiszteletes mellett  | Ismerje meg a békenagyköveteket  | Kapcsolat  |  Oldaltérkép


Copyright 2007 FFWPU Minden jog fenntartva.