Főoldal

Sun Myung Moon tiszteletes:

A munkássága

Dr. Moon & Youth Movement

A fiatalság

A fiatalság idealizmusának és energiájának felhasználása alapvetően szükséges a világ békéjéért

A saját szavaival: „A fiatalok válhatnak a változás kezdeményezőjévé, akik az igaz családok, igaz nemzetek és egy igaz világ új korát fogják megnyitni. Az igaz család a békés világ középpontja, ezért kapcsolódik egy egységes értékrendszerben össze a szülők gyermekeiknek örökül hagyott igaz szeretete, amely a múltat, a jelent és a jövőt képviseli. Az igaz szeretet az összes eszmény kezdőpontja. A fiatal emberek számára, az igaz szeretet egy olyan erő, ami hatalmasabb, mint maga az élet.” - Sun Myung Moon Tiszteletes

Diákszervezet az Alapelvek Megismerésére (World CARP - CARP)

CARPCARP assemblyAz 1964-ben alapított CARP egy egyetemi diákszervezet, amely eszményeket és szellemiséget hirdet. Elsőként a Szöuli Nemzeti Egyetemen (Seoul National University) lett bejegyezve és mostanra világszerte egyetemek százain bejegyzett szervezetté vált. Moon Tiszteletes fia, a Harvard Egyetemen (Harvard University) diplomázott és inspiráló fiatal vezető, Dr. Hyun Jin Preston Moon által vezetve, a CARP oktatási szemináriumokat tart a főiskolákon és az egyetemeken, valamint nagygyűléseket szervez világszerte. A nemzetközi gyűléseket Bangkoktól Berlinig, különböző helyszíneken tartják. A kommunizmus bukása előtt sok egyetemi és főiskolai CARP tevékenység kihívást intézett az ateista kommunizmus számára, ami akkor politikailag nem volt helyes. Ahogy a Marxizmus fenyegetése csökkent, a CARP a szeretet és a szexualitás kérdéseire fókuszált, absztinenciát és egészséges kapcsolatokat hirdető tevékenységeket szponzorált, rock koncerteket is beleértve, amelyek a sikeres házasságok és a vezetőiség fejlődésére készítenek fel.

A CARP tagok gyakran vesznek részt úgy az egyetemi életben, hogy egy közös házban laknak, ezzel is elősegítvén a közösség kultúrájának fejlődését és tanulván az egymással való jó kapcsolatok kiépítését.

Szolgálat a Békéért (Service For Peace) (SFP)

Service for PeaceA 2001-ben, Moon tiszteletes fia, Dr. Hyun Jin Preston Moon által alapított Szolgálat a Békéért (Service For Peace) egy, a fiataloknak szóló, amely inkább a másokért való szolgálat hitén, mint pusztán a tolerancián alapuló szolgáló projekt, a tartós béke valódi reményét kínálja. Országok tucatjaiban dolgoznak együtt a fiatalok a társadalmi szolgáló projektek széles választékában, a vallási, faji és kulturális feszültség legyőzésének céljával, közösen, együtt dolgozva másokért.

Az egyik, Washington D.C.-beli projekt elnyerte, a George W. Bush által aláírt, Diákok Szolgálatának Elnöki Aranydíját (President's Gold Student Service Awards), azon nyári szolgálatuknak elismeréseképpen, amelyben 364 önkéntes diák dolgozott az állami iskolák tisztségviselőivel közösen, hogy megtisztítsák és felkészítsék az iskolákat a következő tanévre és ezzel, a Washington Post szerint, több, mint 400 000 $ munkaköltséget takarítottak meg Columbia kerületnek. A fiatalok 20 000 és 22 000 fős, japán és Fülöp-szigeteki gyűlései az azon nemzetekben végzett szolgálat projektek százainak köszönhető eredmények.

„A Szolgálat a Békéért az igaz szeretet látható kifejezése, és a szolgálat az identitásunk középpontja.” - mondja az alapító, Dr. Hyun Jin Preston Moon.

Fiatalok Világbéke Szövetsége (Youth Federation For World Peace) (YFWP)

YFWP
YFWP in Tokyo Japan
Dr. Hyun Jin Preston Moon a Családok Szövetsége a Világ Békéjéért és Egységéért (FFWPU)
gyűlésén Tokióban, Japánban.
Az 1994-ben alapított, és Dr. Hyun Jin Preston Moon vezette Fiatalok Világbéke Szövetsége (YFWP), kiemelkedő fiatal vezetők dinamikus szervezete a nagyobb jóért való béke és szolgálat hirdetéséért. A Fiatalok Világbéke Szövetségének (YFWP) programjainak három szintje a professzionális vezető tréning, a családi oktatás és a kultúrák közötti szolgálat projektek. A fiatalság idealizmusának és energiájának felhasználása alapvetően szükséges a Világ Békéjéért. A Fiatalok Világbéke Szövetsége (YFWP) olyan oktatási programokat és szolgálat projekteket szponzorál, amelyek elősegítik a személyiség, a családi értékek és a közszolgálat etikájának fejlődését. Egyaránt bátorítja a fiatalokat nemzeti és nemzetközi szinten, hogy emelkedjenek felül a nemzeti, vallási, faji, kulturális és nemi korlátokon, mintegy felkészülésképpen, hogy a globalizált társadalom aktívan közreműködő tagjai legyenek.

www.youthfederation.org

 Fiatalok Világbéke Szövetsége (YFWP) eredmények:
A megosztott Koreák egyesítésének valóságossá tételéért folytatott segítő munkaként, a Fiatalok Világbéke Szövetsége (YFWP) számos, precedens értékű béke szemináriumot tartott, mind Észak-Koreából, mind Dél-Koreából összehozván diákokat Pekingben.

Koreában, a Fiatalok Világbéke Szövetségének (YFWP) 100 000 regisztrált tagja van 273 városi kerületben és 3200 faluban; Japánban tagok ezrei tartanak szemináriumokat fiataloknak szóló témákról és szolgáló projekteket; valamint az Egyesült Államokban egy kutatóközpontban fejlesztik az új ötleteket és a programokat, hogy a mai fiatalságot segítsék a jövő reményévé válni.
Tanúságtételek Moon tiszteletes mellett  | Ismerje meg a békenagyköveteket  | Kapcsolat  |  Oldaltérkép


Copyright 2007 FFWPU Minden jog fenntartva.