Főoldal

Sun Myung Moon tiszteletes:

A munkássága

Creating Ideal Family

A Család

A Család a szeretet iskolája és az Isten - központú családok a világbéke kulcsai

A világ új évezredbe érkezett. A jövő felé tekintve, új magasságokba fog az emberi lélek emelkedni? Vagy leragad a poszt-Hidegháborús kor konfliktusaiban és dekadenciájában? Moon tiszteletes szerint, a válasz a család jövőjében található, ahol mind a jóságnak és mind a konfliktusoknak megvannak a gyökerei. Valójában, az Isten-központú, eszményi család Moon tiszteletes alapvető tanítása. A család fontossága az az alapvető téma, amely egyaránt áthatja tanításait és munkásságát.

A Család a Szeretet iskolája

A családi viselkedésminta nagymértékben meghatározza a társadalmi viselkedésmintát. Moon tiszteletes szerint, egy olyan világban, amelyet Isten-központú, eszményi családok töltenek meg, aligha lenne szükség ügyvédekre, rendőrökre, bírákra, katonai erőkre.

Azon értékek megerősítése, amelyek erős családokat hoznak létre, Moon Tiszteletes munkásságának középpontjában állnak. Ez hűséget jelentő házaspárokat, gyermekeiket szerető és róluk gondoskodó, őket megvédő és a legmagasabb erkölcsi sztenderdek megtartására, valamint egyéni tehetségeik kiteljesítésére tanító szülőket, és szüleiket és nagyszüleiket egyaránt tisztelő gyermekeket jelent.

A Házasság az Út, amely békét hoz az ellenségek között

Moon tiszteletes azt tanítja, hogy az egyik leghatékonyabb mód a világ békéjének megvalósulásához, az ellenséges nemzetek emberei közötti "csereházasság". Ezért van sok vallásközi és nemzetközi Egyesítős pár. Moon Tiszteletes legnagyszerűbb, a béke megteremtéséért folytatott erőfeszítéseinek eredménye a koreai-japán párok ezreinek általa levezetett esküvője. Japánnak és Koreának hosszú és fájdalmas, ellenségeskedésben eltöltött történelme van, és ezek a párok egy új utat törtek az évszázados konfliktusok megoldásáért, megnyervén egymás, egymás szüleinek és a távolabbi rokonság szívét valamint az eljövendő békés világ modelljeivé válva.

A Nemzetközi Házassági Áldás

Blessing Az évente megrendezésre kerülő Világ Kulturális és Sport Fesztivál középpontjában párok ezreinek, friss házasoktól a korábban összeházasodottakig, esküvője áll, akik elkötelezetten megfogadják Isten előtt, hogy egy Isten-központú családot fognak alkotni. 1992-ben 30 000 pár, minden fajból és és kultúrából, tette meg esküjét a szöuli Olimpiai Stadionban. 1997-ben a Washington D.C.-beli RFK Stadionban, valamint 1998-ban a Madison Square Gardenben voltak a főbb Házassági Áldások megtartva. 1999-ben, a szöuli Olimpiai Stadiont teljesen megtöltötte az a 150 000 ember, amely többsége az Áldás Szertartásra érkezett menyasszony és vőlegény volt.

Az Áldás Szertartás

BlessingMoon tiszteletes és Moon asszony egyik fontos kezdeményezése és sok Egyesítős alapvető sztenderdjéhez tartozik a Házassági Áldás eseménye, amelyen a résztvevők egy imával egybekötött bor vagy nektár áldomásban részesülnek, hogy Isten-központú családokat hozzanak létre. Ezen egyszerű szertartás során, az eszményi családokkal a középpontban felépülő eszményi világ fejeződik ki és ezt ünneplik.Tanúságtételek Moon tiszteletes mellett  | Ismerje meg a békenagyköveteket  | Kapcsolat  |  Oldaltérkép


Copyright 2007 FFWPU Minden jog fenntartva.